Kotlety z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Zagotować 2 szklanki wody razem z kostkami bulionowymi. Do gotującego się bulionu stopniowo dosypywać kaszę, cały czas mieszając. Gotować 5 minut na małym ogniu ciągle mieszając. Zestawić z ognia, przestudzić.
2.2. Do kaszy wbić jajko, dodać zioła, ser i roztarty czosnek, przyprawić. Dokładnie wymieszać.
3.3. Wilgotnymi dłońmi formować z masy kotleciki. Panierować w bułce, smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
4.4. Przygotować surówkę: paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, ogórki i pomidory w pół plasterki. Warzywa doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Skropić octem i oliwą. Surówkę podawać do kotlecików.
Komentarze