Kotlety z kalafiora i brokuła

4.51 (142 ocen)

Propozycja koletów w innym wydaniu, brokuł z kalafiorem i mozzarellą zachwyci najbardziej wybredne gusta.

Składniki:

  • - 1/2 brokuła
    - 1/2 kalafiora
    - 1 kulka mozzarelli
    - 1 jajko
    - 150 g wędzonego boczku
    - zielona pietruszka
    - bułka tarta
    - olej
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kalafiora i brokuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior i brokuł gotujemy w posolonej wodzie tak by się nie rozgotowały. Po ugotowaniu i ostudzeniu ugniatamy delikatnie tłuczkiem do ziemniaków, by zostały widoczne różyczki. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ubitych warzyw. Ostudzony boczek, jajko i około 2 łyżek posiekanej natki pietruszki dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy, jeżeli masa jest za rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować