Kotlety schabowe w selerowo-ryżowej panierce

5 (153 ocen)

  • 60 min

Zdrowa , chrupiąca panierka nadaje mięsku soczystość i wzbogaca go smaku.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    2 jajka (rozkłócone)
    1 średni seler (starty na drobnych oczkach tarki)
    1/2szklanki płatków ryżowych( błyskawicznych)
    1/2 szklanki mąki krupczatki
    1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
    sól
    pieprz
    ostra i słodka papryka
    kurkuma
    olej
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe w selerowo-ryżowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić, opruszyć solą, pieprzem,kurkumą i paprykami , natrzeć czosnkiem i odstawić na 15 minut.
    Starty seler połączyć z płatkami ryżowymi.Mięso panierować najpierw w mące, potem w jajku i marchewce połączonej z płatkami.
    Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor .

Porady

Seler i płatki ryżowe połączyć przed pieczeniem , aby płatki nie rozmiękły od soku z selera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować