Kotlety kalafiorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafiora oczyszczamy,
kilka minut moczymy w wodzie
z odrobiną octu. Osączamy
i zalewamy wrzącą
wodą. Dodajemy po szczypcie
soli i cukru i gotujemy. Odcedzamy, studzimy i usuwamy
głąb. Różyczki drobno
kroimy.
2.Cebulę obieramy i kroimy
w małą kostkę. Podsmażamy
na maśle. Mieszamy
z kalafiorem, wbijamy 2 jajka
i dodajemy 2 łyżki bułki
tartej. Doprawiamy.
3.Z masy formujemy kotlety.
Panierujemy w mące,
rozkłóconym jajku i bułce.
Smażymy na rozgrzanym
oleju na rumiano.
Porady
RADY M. Ryszkiewicz
Kotleciki doskonale smakują z ziemniakami.
Komentarze