Kotlety drobiowo fasolowe z cząbrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę zalewamy ciepłą wodą, odstawiamy najlepiej całą noc. Następnie w osolonej wodzie gotujemy do miękkości. Odcedzamy z wody, wbijamy jajka i blenderujemy na gładką masę.
2.Pierś kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy i mielimy w maszynce. Łączymy mięso z fasolą, doprawiamy solą, pieprzem, cząbrem i dokładnie wyrabiamy masę, aż fasola i mięso połączą się.
3.Cebulę obieramy, myjemy i siekamy na drobno. Podsmażamy na oleju aż się zrumieni. Dodajemy do masy. Na koniec całość zagęszczamy bułką tartą i jeszcze raz wyrabiamy aż wszystko się wymiesza.
4.Zwilżonymi rękami formujemy kotleciki, które lekko spłaszczamy. Następnie obsypujemy je bułką tartą i smażymy na rozgrzanym oleju.
Komentarze