Kotlety mielone z ogórkiem i natką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne z ogórkową nutką.

  • 30 min

Składniki:

  • mięso mielone ok40 dag
    ogórki kiszone 2-3 szt
    natka pietruszki 1 pęczek mały
    kajzerka 1 szt
    jajko 1 szt
    musztarda ok1 łyżka
    majeranek duuża szczypta
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej
    mleko

Kotlety mielone z ogórkiem i natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokroić. Ogórki pokroić w małą kostkę. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.

    Przygotowane składniki dodać do mięsa, wbić jajko i wymieszać, doprawić do smaku przyprawami i musztardą.

    Z przygotowanej masy formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy