kotleciki z orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 30 min

propozycja dla wielbicieli orzechów włoskich

  • 30 min

Składniki:


  • mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
    bułka czerstwa 1 sztuka
    mleko 1/2 szklanki
    sól i pieprz do smaku
    orzechy włoskie posiekane 1/3 szklanki
    jajka 1 sztuka

    dodatkowo :

    bułka tarta 1/2 szklanki
    orzechy włoskie 1/2 szklanki

    do smażenia:

    OLEJ RZEPAKOWY

Kotleciki z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko ,wyrobić .
    Bułkę namoczyć w mleku.
    Orzechy bardzo drobno posiekać ,dodać do mięsa ,razem z odciśniętą bułką ,wszystko wyrobić na gładką masę .
    Doprawić .
    Orzechy zmielić ,dodać bułkę tartą ,wszystko wymieszać .
    Z masy formować małe kotleciki, obtaczać w panierce ,smażyć na rozgrzanym oleju.
    Podawać na ciepło.
    SMACZNEGO !

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sałatka z orzechami włoskimi