kotleciki z indyka z kiszoną kapustą, otrębami żytnimi na plasterkach ziemniaków duszone

0 (0 ocen)

smaczne, tanie, syte danie...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • ziemniaki 8 sztuk, olej rzepakowy 3 łyżki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, sól ziołowa - do smaku, majeranek 1 łyżka, papryczka chilli 2 małe, mięso z indyka 40 dag, kapusta kiszona 15 dag, cebula 1 sztuka, jajka 1 sztuka, tarta bułka 4 łyżki, otręby żytnie 2 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy 5 łyżek, ser żółty morski 10 dag
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops Klopsiki

Kotleciki z indyka z kiszoną kapustą, otrębami żytnimi na plasterkach ziemniaków duszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mięso z udźca indyka pokroić na kawałeczki i włożyć do pojemnika rozdrabniacza, dodać pokrojoną na "4" cebulę, jajko, kapustę kiszoną i wszystko zmiksować na najwyższych obrotach to konsystencji mięsa mielonego
  • etap 2. masę przełożyć do miski i dobrze wymieszać z pieprzem, kucharkiem, tartą bułką, otrębami żytnimi i odstawić na 10 minut
  • etap 3. w tym czasie nałożyć tarczę stroną "plastry", zamknąć pokrywkę i na plasterki poszatkować ziemniaki obrane...........

    ziemniaki przełożyć do rondla, dodać olej, majeranek, pieprz ziołowy, sól ziołową i wymieszać
  • etap 4. formować nieduże kotleciki i na gorącym oleju je zrumienić, układać je na ziemniakach, nakryć pokrywką i dusić na średnim ogniu do miękkości ziemniaków z 20 minut
  • etap 5. podać posypane startym serem i np. z buraczkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować