Kotleciki z indyka z kiszoną kapustą, otrębami żytnimi na plasterkach ziemniaków duszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.mięso z udźca indyka pokroić na kawałeczki i włożyć do pojemnika rozdrabniacza, dodać pokrojoną na "4" cebulę, jajko, kapustę kiszoną i wszystko zmiksować na najwyższych obrotach to konsystencji mięsa mielonego
2.masę przełożyć do miski i dobrze wymieszać z pieprzem, kucharkiem, tartą bułką, otrębami żytnimi i odstawić na 10 minut
3.w tym czasie nałożyć tarczę stroną "plastry", zamknąć pokrywkę i na plasterki poszatkować ziemniaki obrane...........
ziemniaki przełożyć do rondla, dodać olej, majeranek, pieprz ziołowy, sól ziołową i wymieszać
4.formować nieduże kotleciki i na gorącym oleju je zrumienić, układać je na ziemniakach, nakryć pokrywką i dusić na średnim ogniu do miękkości ziemniaków z 20 minut
Komentarze