Kotleciki z czerwonej kapusty

4.5 (184 ocen)

Trzyskładnikowe kotleciki z czerwonej kapusty. Szybkie, proste i smaczne.

Składniki:

  • Składniki (około 10 sztuk):
    -2 duże, ugotowane ziemniaki,
    -4-5 liści czerwonej kapusty,
    -1 jajko,
    -sól,
    -pieprz.

    Dodatkowo:
    -olej do smażenia,
    -bułka tarta do obtaczania.
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Przystawki

Kotleciki z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przekładamy do miski, tłuczemy. Liście kapusty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy do ziemniaków. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wbijamy jajko. Wszystko razem mieszamy.
    Formujemy kotleciki o średnicy 3 cm. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Smacznego :o)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować