Kotleciki rybne z zielona miętą i estragonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie kotlecików:
Fileta z mintaja rozmrozić i dokładnie odsączyć wodę. Umieścić w malakserze wraz z pozostałymi składnikami (pomijamy olej kokosowy). Zmiksować, ale nie na gładką papkę. W masie mogą pozostać większe kawałki. Doprawić solą. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Z masy uformować zgrabne kotleciki. Smażyć z obu stron do zrumienienia.
Wykonanie ryżu z warzywami:
Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Dodać warzywa i ryż. Oprószyć przyprawą Garam Masala i dokładnie wymieszać, dodać śmietankę kokosową. Dusić aż warzywa zmiękną, doprawić solą.
Warzywa wyłożyć na talerz wraz z kotlecikami rybnymi.
Komentarze