Lubię kotleciki, w których mięso łączy się z różnymi dodatkami. Zazwyczaj smażyłam je na tłuszczu. Tym razem spróbowałam upiec je w piekarniku i był to strzał w 10! Były pyszne, w mig znikły z talerza!
Kotleciki drobiowo-warzywne z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso drobiowe umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki także zetrzeć na tarce i wraz z cebulką pokrojoną w kostkę lekko podsmażyć.
2.Wymieszać ze sobą mięso, pieczarki, marchewkę, przyprawy, zioła, jajko oraz mąkę.
W naczyniu żaroodpornym wyłożyć wymieszane składniki, tworząc małe placki. Piec w 180 stopniach przed 40 minut. Podawać z surówką lub/i ziemniakami.
Komentarze