KORECZKI BANKIETOWE

4.5 (157 ocen)

Takie koreczki będą na pewno smaczną ozdobą każdego barku,zwłaszcza w karnawale.Uprzedzam jednak,że szybko znikają.

Składniki:


  • 1 średnia kiść białych winogron
    10 plastrów twardego żółtego sera bez dziurek o grubości około 5 mm
    8 dużych plastrów szynki konserwowej o grubości około 5 mm.
    3 duże czerwone papryki
    1 słoik duży małych ogórków kiszonych
    natka pietruszki i wykałaczki.
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Koreczki bankietowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • koreczki bankietowe 1.

    Winogrona,paprykę oczyścić,umyć.Z sera,szynki,papryki,ogórków za pomocą małych foremek do wycinania ciastek wyciąć gwiazdki lub inne wzory zależnie od okazji na jaką chcemy przeznaczyć koreczki.

  • koreczki bankietowe 2.
    Na wykałaczkę nakładać kolejno szynkę,listek natki,ogórek,ser,paprykę oraz winogrono.Ułożyć na półmisku,ozdobić delikatnie natką pietruszki lub w/g uznania.

Porady

Ilość produktów uzależniona jest od ilości koreczków jakich potrzebujemy.Proponuję zrobić więcej,gdyż bardzo szybko znikają.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować