Kolorowe muszelki zapiekane z dwoma serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka, w którym się gotował.
2.W czasie, kiedy makaron się gotuje kroimy cebule w większą kostkę i podsmażamy na złoto na maśle. Przekładamy do makaronu wraz z tłuszczem. Mieszamy.
3.Twaróg kruszymy (ew. ścieramy na tarce o dużych oczkach) i wrzucamy do makaronu. Mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4.Makaron z dodatkami przekładamy do brytfanny, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy pod przykryciem 20 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem.
5.Zapiekankę podajemy posypaną zieloną pietruszką lub koperkiem.
Porady
Do zapiekanki można wykorzystać makaron o innym kształcie. Może być również zwykły, jednokolorowy.
Komentarze