Kolorowe kotleciki rybno-warzywne

4.5 (162 ocen)

Delikatne kotleciki z mintaja z dodatkiem korzenia pietruszki i czerwonej papryki. Podałam je z gotowaną fasolką szparagową i kaszą kuskus.

Składniki:

  • 2 filety z mintaja
    1 ugotowany korzeń pietruszki z rosołu
    1/4 czerwonej papryki
    1 jajko
    sól
    pieprz
    imbir mielony
    1 ząbek czosnku
    łyżka posiekanego cienkiego szczypioru
    2-3 łyżki bułki tartej
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Kolorowe kotleciki rybno-warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki rybno-warzywne 1. Rybę rozmroziłam w pokojowej temperaturze, opłukałam, odcisnęłam z nadmiaru wody i drobno posiekałam.
    Korzeń pietruszki i czerwoną paprykę pokroiłam drobną kosteczkę.
    Do ryby i warzyw dołożyłam jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypior i bułkę tartą. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i mielonym imbirem.
  • Kotleciki rybno-warzywne 2. Masę dokładnie wyrobiłam, aż zrobiła się kleista.
  • Kotleciki rybno-warzywne 3. Uformowałam cztery kotleciki, opanierowałam je w tartej bułce i usmażyłam z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
  • Kotleciki rybno-warzywne 4. Z nadmiaru tłuszczu osączyłam na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Papryka Pietruszka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować