Kolorowe andruty przekładane masą śmietanową z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło, cukier- razem topimy w rondelku.
Śmietanę rozbełtowujemy razem z surowym jajkiem.
Łączymy razem.
Masę dzielimy na dwie części.
Do jednej wsypujemy galaretkę czerwoną, a do drugiej- zieloną.
2.Zagotowujemy obie masy osobno do zgęstnienia. Studzimy.
3.Masą czerwoną smarujemy jeden wafel. Przykrywamy drugim.
4.Smarujemy masą zieloną. Przykrywamy waflem.
Całość obciążamy. Zostawiamy na ok. godzinę.
5.Przełożone andruty kroimy dowolnie na małe kwadraciki lub romby.
6.Smacznego :)
Porady
Musimy uważać, aby nie ściąć jajka. W tym celu dobrze je trzeba rozbełtać z zimną śmietaną.
Możemy wafle przekładać wieloma galaretkami i je piętrować.
Można gotowe wafle zabrać na pikniki, czy wycieczkę.
Komentarze