Kolorowa sałatka z pieczarkami , kukurydza i marynowaną papryką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki dokładnie myjemy, wkładamy do wrzącej wody i gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie.
.Po tym czasie odcedzamy i kropimy sokiem z cytryny. Odstawiamy do ostygnięcia.
Następnie kroimy je w kostkę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórki kiszone , papryke marynowana i jabłko kroimy w kostkę. Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo. Obieramyi tez kroimy a nastepnie wszystkie s kładniki mieszamy ze soba w misce.. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.oraz ziołami prowansalskimi., Przekładamy do salaterki i ozdabiamy paseczkami papryki marynowanej i natka pietruszki.
Smacznego
Komentarze