Kolorowa galaretka- pikantna

4.5 (154 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przepis na taką galaretkę otrzymałam od koleżanki tylko trochę się różni, ponieważ sama dodałam innych składników i inaczej zrobiłam. Zrobiłam na swoje imieniny, to goście bardzo się zachwycali.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - oliwki nadziewane papryką słoik: 1 opakowanie
    - ogorki korniszony słoik: 1 opakowanie
    - kukurydza w minikolbach słoik: 1 opakowanie
    - papryka marynowana słoik: 1 opakowanie
    - żelatyny spożywczej: 9 łyżek
    - rosół z kostki: 3 szklanki
    - ocet z białego wina: 3 łyżki
    - sól, pieprz (do smaku): 0.5 łyżki
    - ser żółty tylżycki lub gouda: 20 dekagramów
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kolorowa galaretka- pikantna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kolorowa galaretka pikantna 1. Rosołki rozpuścić w wodzie i wymieszać z octem winnym, doprawić pieprzem i solą, dodać rozpuszczoną żelatynę.Do formy wlać rosół na wys. 1/2 cm.Warzywa odsączyć.Ser pokroić w paski. Układać na przemian z korniszonami.Zalać galaretką.Odstawić do lodówki.Układać kolejne warstwy kukurydza i oliwki. Zalać galaretką. Następnie papryka i ogóreczki aż do wyczerpania.Całość zalać galaretką i odstawić do lodówki Gdy wystygnie, wyjąć i wyłożyć na półmisek. Doskonała przekąska jako dodatek do wędlin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować