1 opakowanie biszkoptów kocie języczki
800 g jogurtu naturalnego
200 g kwaśnej śmietany 12%
1 cukier waniliowy
60 g cukru pudru
sok z 1 cytryny
100 g kokosu
8 łyżeczek żelatyny
125 g borówek
kilka truskawek
1 galaretka truskawkowa
Kokosowy tort z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W torownicy układamy biszkopty, wypełniając szczelnie wszystkie szczeliny.
2.Jogurt mieszamy ze śmietaną, cukrem pudrem i waniliowym, z kokosem i sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody. Kilka łyżek masy jogurtowej dodajemy do żelatyny, po czym łączymy ją z resztą masy.
3.Masę wykładamy na biszkoptach. Chłodzimy ok. godziny, następnie na wierzchu tortu układamy owoce borówki i truskawki. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Studzimy i gdy zacznie tężeć przekładamy na tort. Ponownie chłodzimy ok. godziny.
Komentarze