Dietetyczne i zdrowe ciasteczka z komosy ryżowej. Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam!
Składniki:
50 g płatków z komosy ryżowej
50 g mąki ryżowej
50 g łuskanego słonecznika
50 g wiórków kokosowych
60 g wydrylowane daktyle
1 łyżka ksylitolu
1 łyżeczka oleju kokosowego
2 obrane, dojrzałe banany
4 łyżki wody
starta skórka z ¼ pomarańczy
Kokosowo- daktylowe ciasteczka z komosy ryżowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suche składniki wymieszać, dodać rozgniecionego banana, olej i wodę. Wszystko dobrze wymieszać. Z powstałej masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczyć dłonią. Piec w 180sr.C około 20 minut do zarumienienia ( czas pieczenia zależy od wielkości i grubości waszych ciasteczek) Upieczone wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego! ( inspiracja/ źródło: ecookland)
Komentarze