Kokosowe naleśniki z twarogiemi i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszny pomysł na obiad dla dzieci

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    100 gramów mąki kokosowej
    250 gramów mąki pszennej 750
    2 jajka
    100 ml mleka
    100 ml wody gazowanej
    2 łyżki roztopionego masła

    Farsz:
    2 żółtka
    350 gramów twarogu
    3 łyżki wiórków kokosowych
    Esencja waniliowa
    300 gramów truskawek

    Masło klarowane do smażenia

Kokosowe naleśniki z twarogiemi i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijam jajka z mlekiem i wodą. Stopniowo dodaję obie mąki,masło i esencję waniliową. Gdy ciasto ma gładką konsystencję odstawiam je na minimum kwadrans. Następnie smażę dość cienkie naleśniki bez tłuszczu, odkładam je na bok.
    Truskawki myję, usuwam szypułki, kroję na plasterki.
    Żółtka ucieram z wanilią, dodaję twaróg i wiórki kokosowe, dobrze ucieram. Na koniec dodaję połowę plasterków truskawek.
    Naleśniki nadziewam farszem, składam, podsmażam na maśle klarowanym na rumiano. Podaję z pozostałymi truskawkami.

Komentarze

Podobne przepisy