Kokardki a'la bigos

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ni to łazanki, ni to bigos - ale bardzo smaczne. Tuńczyk podkreśla smak potrawy :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg makaronu kokardki
    1/2 główki średniej wielkości kapusty
    3 marchewki
    2 cebule
    2 puszki tuńczyka w oleju
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    po łyżce masła i oliwy z oliwek
    3 szklanki gorącej wody
    1/2 łyżeczki majeranku, sól, pieprz, oliwa do smażenia
    świeża natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kokardki a'la bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w piórka i przesmażyć na oliwie z oliwek. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę drobno poszatkować. Wszystkie warzywa wymieszać. Do 3 szklanek gorącej wody dodać koncentrat pomidorowy, masło i oliwę z oliwek. Tak przygotowaną mieszanką zalać warzywa i dusić pod przykryciem ok. 40 minut do miękkości ( można ewentualnie podlać jeszcze odrobiną wody). Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
  • 2. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, odcedzić. Do ugotowanego makaronu dodać warzywa, rozdrobnionego na mniejsze kawałki tuńczyka i odrobinę posiekanej natki pietruszki. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Podawać gorące, udekorowane świeżą natką pietruszki.
  • 3. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Makaron Marchewka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować