Kokardki z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Szybka i smaczna sałatka na przekąskę między posiłkami.

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
    150g makaronu kokardki
    125g mini kulek mozzarella
    pół papryki czerwonej
    2 łyżki zielonych oliwek
    sos:1 łyżka octu winnego
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz









Kokardki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj al' dente w posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Mozzarellę, tuńczyka i oliwki dokładnie osącz z zalewy. Paprykę umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paseczki.
  • 2. Wszystkie składniki przełóż do miseczki i zalej sosem utartym z oliwy, octu, koperku, soli i pieprzu. Całość delikatnie przemieszaj i przełóż na talerz lub do głębszego naczynia. Podawaj z pieczywem,od razu po przygotowaniu.



Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy