Kokardki z oliwą i czosnkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Staram się gotować zdrowo, smacznie i z pomysłem. To danie można zrobić migiem.

Składniki:

  • 20 dag makaronu kokardki
    4 łyżki oliwy z oliwek
    5 ząbków czosnku
    10 dag żółtego sera
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól

Kokardki z oliwą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Solimy i podsmażamy ok. pół minuty na rozgrzanej oliwie. Zdejmujemy z ognia.
  • 3. Makaron polewamy oliwą z czosnkiem, posypujemy serem i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy