Kociołek kawalera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyszczamy
i kroimy w plastry. Smażymy
na niewielkiej ilości oleju, ażsię zrumienią. Cebule obieramy
i kroimy w piórka. Podsmażamy
na oleju na złoty
kolor. Na drugiej patelni rozgrzewamy
olej. Mięso najpierw
krótko podsmażamy,
a następnie dusimy.
2.Do garnka wlewamy 2 litry
wody. Dodajemy kostkę, pieczarki,
cebulę i mięso. Gotujemy
ok. 15 minut na małym
ogniu. Dodajemy liście laurowe
i ziele angielskie.
3.Serki rozgniatamy widelcem.
Mieszamy z 250 ml wrzącej
wody, aż powstanie jednolita
masa. Mieszając, wlewamy
do zupy. Gotujemy na małym
ogniu jeszcze ok. 5 minut.
Przed podaniem posypujemy
posiekaną natką pietruszki.
Komentarze