Danie jednogarnkowe, które możemy przygotować wcześniej, później odgrzać. Jeśli mamy żółty ser, możemy gotowe danie przełożyć do kokilek i zapiec z serem. Kreatywne podejście do tej potrawy wskazane!
Kociołek z drobiem, makaronem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry.
Cebule obrać z łupin, pokroić w półksiężyce.
Mięso kurczaka oczyścić z wszelkich błon, pokroić w kostkę.
Pieczarki z cebulą smażyć na łyżce masła, a kurczaka na drugiej patelni na pozostałym maśle.
W międzyczasie ugotować makaron w osolonym wrzątku - al dente.
Pieczarki z cebulą przełożyć do rondla, dodać smażone piersi, zalać bulionem/ rosołem. Przyprawić solą i pieprzem.
Chwilę dusić, dodać ugotowany makaron i śmietanę.
Połączyć składniki - wymieszać.
Podać gorące.
2.*Można dodać ulubionych ziół, jeśli świeże to chwilę przed podaniem;)
Komentarze