Konfitura z czerwonego agrestu

4.51 (154 ocen)

  • 30 min

Konfiturę ta robię co roku ma pyszny smak i jest bardzo prosta w wykonaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1,2 kg czerwonego agrestu
    0,5kg cukru
    żel-fix
    pół szklanki wodu
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Konfitura z czerwonego agrestu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Agrest obieramy z końcówek.
    Wsypujemy do garnka wraz z żel-fixem i wodą.
    Gotujemy 5 minut.
    Dodajemy cukier i wszystko razem gotujemy ok 15-20 minut , co chwilę mieszając aż agrest się rozejdzie, a całość nie bedzie zbyt płynna.Goraca konfiturę nalewamy do wcześniej wyparzonych słoików, zakręcamy i wkładamy do garnka z wodą gotująć jeszcze przez około 20minut od czasu zagotowania się wody.

Porady

Jeżeli konfitura podczas gotowania jest zbyt rzadka, należy ją nieco dłużej gotowaćjednak nie zapominając o mieszaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować