Kieszonki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

4.5 (142 ocen)

  • 60 min

Kieszonki z filetu piersi kurczaka z pysznym i rozpływającym się w ustach farszem na bazie szpinaku i ciągnącej się mozzarelli. Posmakują nawet największym niejadkom!

  • 60 min

Składniki:

  • -2 pojedyncze piersi kurczaka (bez polędwiczki)
    -250 g mrożonego, siekanego szpinaku
    -1 kula mozzarelli
    -3 ząbki czosnku
    -1 łyżka przyprawy curry
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Kieszonki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną odrobiną oleju. Podsmażamy na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż całkowicie się rozpadnie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przesmażamy chwilę ciągle mieszając. Farsz doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę. Studzimy.
  • 2 2. Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek osuszamy na papierowym ręczniku i przekrawamy wszerz na pół. Nożem, delikatnie wycinamy kieszonki.
  • 3 3. Do kieszonek łyżką wkładamy farsz. Wierzch smarujemy przyprawą curry i dokładnie solimy i pieprzymy. Wkładamy na minimum 20 minut do lodówki. Grillujemy na patelni grillowej posmarowanej odrobiną oleju, na wolnym ogniu po ok 8-9 minut z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Zamrożone Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować