Ketchupowe Kotleciki Z Mięsa Z Rosołu

5 (168 ocen)

Kotleciki dzięki ketchupowi są bardziej wyraziste w smaku i na pewno znajda jeszcze więcej swoich zwolenników :)

Składniki:

  • Składniki na około 6 kotletów:


    2 ćwiartki z kurczaka
    marchew + pietruszka + cebula z rosołu
    3-4 łyżeczki ketchupu ostrego bądź łagodnego
    1 jajko
    sól , pieprz do smaku
    kilka szczypiorków posiekanych na drobno
    1/3 łyżeczki słodkiej papryki i ostrej (jeśli nie lubimy, ostrą możemy pominąć, a dodać więcej słodkiej )
    mąka pszenna do obtoczenia kotletów ( ja użyłam pełnoziarnistej )
    olej do smażenia rzepakowy

Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Kotlety

Ketchupowe kotleciki z mięsa z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso oddzielamy od kości i siekamy nożem na desce do krojenia. Tak samo postępujemy z warzywami z rosołu. Całość przekładamy do miski, dodajemy przyprawy oraz jedno całe jajko. Mieszamy widelcem starając się jakby nim rozgniatać całość do uzyskania takiej pasty mięsnej. ( ja tym razem zblędowałam całość, blenderem ;)
    2. Teraz dodajemy ketchup, szczypiorek, paprykę słodka, całe jajko, ostrą oraz sól, pieprz do smaku. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
    Podajemy z ziemniaczkami i surówką :) Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Mięso Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować