1.Ciasto:
W odrobinie letniej wody rozpuszczamy drożdże, cukier, mieszamy z 1 łyżka mąki odstawiamy na 15 - 30 min.
Następnie dodajemy mąkę , sól, wodę i oliwę - wyrabiamy ciasto aż będzie lśniło. Dzielimy na 2 części i rozgniatamy na placek ok 1cm grubości, nożem nacinamy kratkę i odstawiamy pod przykryciem na 30 min.
2.Po 30 min ciasto smarujemy jajkiem.
Pieczemy w temp 200 - 230 przez 10 - 15 min
3.Filety kroimy na małe kawałki smażymy na oleju i przyprawiamy przyprawą gyros, kapustę pekińską ogórek oraz pomidor kroimy na kawałki.
Sos: ketchup , majonez ,2 ząbki drobno pokrojonego czosnku - mieszamy.
4.Upieczone ciasto odstawiamy aż trochę ostygnie, kroimy na 4 części.
Każdą cześć rozkrawamy smarujemy sosem dodajemy mięso kapustę ogórek i pomidor.
Komentarze