Kaszotto z pęczaku

4.5 (170 ocen)

  • 10 min

Szybko i smacznie.

  • 10 min

Składniki:

  • 1.1/2 szklanki kaszy pęczak
    1 cebula czerwona
    1/2 papryki czerwonej
    siekana zielona pietruszka
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka masła
    około 1 litra bulionu warzywnego, może być z kostki
    sól, pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto z pęczaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę upiec w piekarniku, zdjąć skórkę i pokroić w niewielką kostkę.
  • 2. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle, dodać pęczak i podlać niewielka ilością bulionu, bulion dolewać porcjami, następną dolać dopiero jak wcześniejsza cała się wchłonie.
  • Kaszotto z pęczaku 3. Kiedy pęczak jest miękki, ale jednocześnie troszkę chrupiący, dodać paprykę, pietruszkę i posiekany drobniutko czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować