Kaszotto z kurczakiem i grzybami w dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie, studzimy. Piersi kroimy w>
kostkę, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na oleju.
Na druga patelnię wrzucamy pokrojone w plasterki obgotowane wczesniej>
grzyby( jesli mamy pieczarki nie obgotowujemy). kiedy zaczną sie
rumienić> dokładamy posiekana cebulę i pokrojonego w piórka
pora.Wszytsko dusimy> często mieszając. Na patelnię dokładamy
pokrojony w drobną kostkę boczek,chwilę podsmażamy, dodajemy
obsmażaone kawałki kurczaka,kaszę,wlewamy bulion, dodajemy wszytskie
przyprawy i zioła do smaku.Kiedy wchłonie się cały płyn,
wyłaczamy.
Dynię wydrążamy, do środka wkładamy kaszotto, wstawiamy do
piekarnika> na ok 20 minut.
Komentarze