Kaszanka z cukinią zapiekana w chlebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szczypiorek posiekać, cukinię pokroić w kosteczkę. Do garnka wlać olej, wodę, wsypać przyprawy, wrzucić warzywa - całość dusić pod przykryciem 20 min. Od czasu do czasu mieszać. Po tym czasie do warzyw dodać pokrojoną kaszankę i podgrzewać mieszając, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Wystudzić.
2.Chleb przekroić wzdłuż na pół - wyskubać środek, który następnie pokruszyć i wymieszać z przesmażoną kaszanką z cukinią.
3.Dużą blachę (39 x 24) wysmarować olejem. Skórkę chleba również natłuścić. Nadzieniem wypełnić połówki chleba, wierzch wygładzić i docisnąć - posmarować ketchup'em (po 2 łyżki na każdą połówkę chleba).
4.Zapiekać 15 min (180 - 200 st. C). Podawać na ciepło.
Komentarze