Kasza jęczmienna zapiekana

0 (0 ocen)

  • 35 min

Kasza jęczmienna jest bardzo zdrowa a w takiej wersji to pełen witamin obiad lub kolacja:)))

  • 35 min

Składniki:

  • 1 ½ szklanki kaszy jęczmiennej
    2 marchewki
    3 jajka ugotowane na twardo
    ½ puszki kukurydzy
    puszka tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym)
    1/3 pora
    100 g sera żółtego
    oregano
    przyprawa do potraw Kucharek
    oliwa z oliwek do wysmarowania naczynia

Kasza jęczmienna zapiekana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Marchewkę, ser i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Por kroimy w plasterki, tuńczyk i kukurydzę osączamy. Ugotowaną kaszę łączmy z wszystkimi składnikami, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
  • 3. Gotową przekładamy do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez 30 minut.
  • 4. Podajemy z ketchupem (możemy też posypać serem żółtym).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy