Kasza gryczana z mięsem mielonym - "sycyliana" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na oleju podsmażyć mięso, dodać pokrojona cebulę, dusić jakieś 10 minut. Najlepiej potem przełożyć do garnka (chyba że patelnia jest głęboka to tak zostawić), dodać pokrojona w plasterki marchewkę, i pieczarki - trochę posłodzić. Wlać bulion i wrzucić listek laurowy. Dusić do miękkości (polecam cienko kroić marchew). Do sosu dodać koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki, trochę podgotować. Wymieszać jedną łyżeczkę koncentratu ze śmietaną i wlać do garnka. Doprawić według uznania sola i pieprzem. Posypać koperkiem. Na zdjęciu wersja z kaszą gryczaną. Pewnie dobrze by smakowało tez z ziemniakami,ryżem albo makaronem.
Komentarze