kasza ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zielony sezon jeszcze trwa dlatego warto korzystać i zajadać to, co natura nam teraz oferuje np. zielone szparagi! Bardzo smaczne solo, jak i w potrawie. A dzisiaj z kaszą i serem feta.

  • 30 min

Składniki:

  • - woreczek kaszy gryczanej (porcja na 2 osoby)
    - 10 zielonych szparagów
    - ser feta (ilość według uznania)
    - ząbek czosnku
    - świeży tymianek
    - 2 łyżki masła (najlepiej klarowanego)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Szparagi myjemy, odrywamy twarde końce i kroimy na kawałki. W głębokiej patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy pokrojone szparagi i tymianek. Smażymy na dość dużym ogniu przez ok. 5 minut. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojony czosnek. Chwilę razem smażymy już na małym ogniu.
  • 3. Do szparagów dodajemy ugotowaną kaszę. Delikatnie mieszamy i gotowe.
    Przed podaniem dodajemy pokruszony ser feta.

Porady

Nie ma potrzeby dodawać do potrawy soli ze względu na słony ser feta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować