Karp smażony w ziołowej panierce

3 (1 ocen)

Karp smażony w takiej ziołowej panierce jest bardzo aromatyczny i smaczny, zupełnie inaczej smakuje niż zwykły.

Składniki:

  • 1 kilogram płatów z karpia
    1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
    1 łyżeczka suszonego koperku
    1 szklanka bułki tartej
    Sól, pieprz
    2-3 jajka
    mąka do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp smażony w ziołowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty z karpia kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem, bułkę tartą mieszamy z suszoną natką pietruszki i koperkiem. Kawałki karpia obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce z ziołami. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron, podajemy z sosem chrzanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować