Karkówka pieczona pod warzywami

4.5 (196 ocen)

Szybkie, smaczne...

Składniki:

  • ok. 600g karkówki wieprzowej
    - 2 cebule
    - ok. 10 plastrów boczku wędzonego
    - 3 duże marchewki
    - ok. 10 średnich ziemniaków
    - 3 łyżki oleju
    - przyprawy: papryka słodka i ostra, sól, oregano, tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona pod warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z oleju i przypraw zrobić marynatę i nasmarować nią pokrojoną w plastry karkówkę.
    2. Cebulę kroimy w piórka, marchew- w plastry, ziemniaki- w pół plastry.
    3. 2 plastry boczku pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na nim cebulę
    4. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kolejno: karkówkę, cebulę, marchew, ziemniaki (delikatnie je posolić) i resztę boczku.
    5. Piec w 160-180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.48 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Karkówka pieczona z warzywami

To może cię zainteresować