Karkówka marynowana w sosie sojowym

4.5 (192 ocen)

  • 4 godz.

Krucha i aromatyczna karkówka rozpływa się w ustach

  • 4 godz.

Składniki:

  • Marynata

    oliwa 1/2 szklanki
    sos sojowy 1/2 szklanki
    musztarda Dijon 2 łyżki
    wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka

    Pozostałe składniki

    karkówka 8 plastrów
    sól
    pieczarki 8 sztuk
    masło 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka marynowana w sosie sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotowujemy marynatę. Mięso nacieramy solą. Pieczarki kroimy na pół. Mięso i pieczarki wrzucamy do miski, zalewamy marynatą i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Na drugi dzień mięso z pieczarkami obsmażamy na oliwie i maśle z obu stron. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy bez przykrycia na funkcji grill przez 1,5 godziny. Mięso kilka razy obracamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować