Karkówka w sosie ketchupowo-musztardowym

5 (165 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne ,soczyste mięso w aromatycznym sosie pomidorowo-musztardowym, rozpływa się w utach.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki bez kości
    1ketchup pikantny
    1 musztarda stołowa
    1 przyprawa do karkówki ( kamis)
    1 łyżka majeranku
    1 rękaw do pieczenia mięsa
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Karkówka w sosie ketchupowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka 1. Karkówkę pudrujemy w przyprawie do karkówki wymieszanej z majerankiem. Następnie każdy plaster karkówki smarujemy z jednej strony ketchupem a z drugiej strony musztardą.
  • wkładamy wszystko do rękawa i pieczemy 2. Plastry karkówki układamy w rękawie zamykamy i wkładamy do piekarnika na 50 minut w temperaturze 180 stopni.
  • smaczego:) 3. Smacznego:)

Porady

Podajemy z ziemniakami i ogóreczkami w naszym przypadku były to ogórki po watykańsku http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ogorki-watykanskie-3 i ogórki po zbójnicku http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ogorki-po-zbojnicku-2 serdecznie polecamy:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować