Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej

4.49 (162 ocen)

Tak przygotowane mięso jest delikatne, soczyste, z lekko słodkawym posmakiem. Doskonale nadaje się na sycący obiad dla całej rodziny.

Składniki:

  • -75 dag karkówki bez kości

    Marynata:
    -1 łyżka miodu płynnego
    -1 łyżka ketchupu
    -1 łyżka sosu sojowego
    -1 łyżka lubczyku
    -1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach
    -3 ziarna ziela angielskiego
    -7 łyżek oleju rzepakowego
    -odrobina pieprzu
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Pieczeń

Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • w marynacie 1. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Mięso nakłuwamy w kilku miejscach, wrzucamy do marynaty i dokładnie nacieramy. Wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki.
  • gotowe danie 2. Po tym czasie mięso pieczemy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej folią aluminiową przez 90 minut w 200 stopniach. Podajemy z frytkami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować