Karczek w kapuście z pieczonymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyć i pokroić mięso na plastry.
Zrobić marynatę i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
2.Kapustę wypłukać i pokroić. Dodać paprykę słodką, ziele angielskie, liście laurowe, ketchup, pieprz i cukier. Wszystko mieszamy i wstawiamy do lodówki.
3.Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami kapustę, mięso i cebulę.
4.Przykrywamy naczynie i pieczemy w temperaturze 200 st przez 80 min.
5.Następnie przygotowuje ziemniaki. Obieramy, myjemy i kroimy na tzn, ósemki. Obsypuje je marynatą zrobioną z oleju i przyprawy do grilla. Pieczemy ok.40 min na złocisty kolor.
Porady
Marynatę do mięsa można zrobić według własnego uznania i smaku. Tak samo jak do ziemniaków,
Komentarze