Fast foofy lubi prawie każdy, Te przygotowane w domu są o wiele zdrowsze
30 min
Składniki:
0,7 kg piersi z kurczaka
przyprawa gyros
500 g frytek
125 dag sera żółtego
1 czerwona cebula
2 pomidory np malinowe
2 ogórki typu wąż
mała kapusta pekińska
sos czosnkowy
keczup
1.*Piersi z kurczaka kroimy w paski, oprószamy przyprawą gyros, smażymy na oleju, po czym osączamy.
*Na oleju smażymy frytki, osączamy, solimy.
* Do naczynek do zapiekania ( np jednorazowych foremek) wykładamy na dno porcje frytek, na nie porcję kurczaka, posypujemy startym żóltym serem. Wkładamy do piekarnika by rozpuścił się ser. Tak przygotowany kapsalon polewamy sosem czosnkowym i keczupem wykładamy pomidory i ogórki pokrojone w kostkę, cebulę w piórka oraz posiekaną pekinkę. Na wierzch mozna dać porcję sosu czosnkowego.
Komentarze