kapusta z łopatką

4.5 (193 ocen)

kapusta jest smaczna i na obiad i na kolację.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • kapusta 1 główka, przyprawa do bigosu 1 opakowanie, kostka rosołowa 1 sztuka, smalec 2 łyżki, łopatka bez kości 1 kg, cebula 2 sztuki, pomidory 5 sztuk, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta z łopatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. średniej wielkości główkę kapusty drobno pokroić, w garnku zalać wodą i gotować z 10 minut, wodę odlać z garnka..................

    wsypać do kapusty przyprawę do bigosu, kostkę rosołową i wymieszać z 4 szklankami wody..................

    na smalcu zrumienić pokrojoną w kostkę łopatkę, cebulę pokrojoną w kostkę, dodac wszystko do kapusty..............

    pomidory w rozdrabniaczu rozdrobnić i wlać do kapusty, gotować na średnim ogniu do miękkości mięsa co jakiś czas mieszając, jeśli trzeba to dolać wody.....................

    do smaku doprawić przyprawą w płynie i papryką ostrą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować