Kapusta pekińska z kurczakiem i papryką

4.49 (170 ocen)

  • 45 min

Lekkia, smaczna kapustka na obiad lub kolację

  • 45 min

Składniki:


  • pierś kurczaka
    pół kapusty pekińskiej
    papryka zółta
    pół pęczka natki pietruszki
    cebula
    olej
    sól
    pieprz
    chili
    oregano
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta pekińska z kurczakiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kosteczke i szklimy na oleju na patelni lub w garnku z grubym dnem. Umyte i osuszone mięso kurczaka kroimy w kostke i dodajemy do cebuli, przesmazamy. Kapustę szatkujemy i dodajemy do cebuli i mięsa. Paprykę kroimy w piórka i dodajemy do garnka. Dodaje równiez posiekaną natke i przyprawy. Zalewamy pół szkl wody i dusimy 30 minut. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować