Kapusta kiszona z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Kapustę pod taką postacią zazwyczaj podajemy do wieczerzy wigilijnej.

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1kg kapusty kiszonej
    1 większa cebula
    ok 60g margaryny Palma
    ok 8 pieczarek
    2 łyżeczki cukru, maggi
    sól, pieprz, zioła prowansalskie, wegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dodatki

Kapusta kiszona z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną pokroić drobniej. Pokrojoną kapustę włożyć do garnka i zalać zimną wodą, gotować do miękkości, ok 1h.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu na złoty kolor, przyprawić do smaku wegetą.
  • 3. Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki, dodać kilka łyżek wody i udusić.
  • 4. Miękką kapustę odcedzić (zostawić na dnie kilka łyżek wody), dodać przyrumienioną cebulkę, wymieszać. Przyprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem, maggą i ziołami prowansalskimi. Przykryć pokrywką, by przeszła.

Porady

Jeśli wolisz mniej kwaśne kapusty, to należy kapustę zagotować, odlać wodę i zalać ponownie wodą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować