Kapuśniak Alfreda z pieczarkami i płatkami migdałowymi

0 (0 ocen)

Zupa z kapusty białej z pieczarkami.i płatkami migdałowymi

Składniki:

  • · wywar mięsny 1,5 Litra
    · kapusta biała 50 dag
    · cebulki szalotki 10 szt
    · pieczarki 10 dag
    · tłuszcz
    · mąka pszenna 1-2 łyżki
    · sól
    · pieprz
    · curry
    · płatki migdałowe

Kapuśniak alfreda z pieczarkami i płatkami migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, usmażyć. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, cebula i keczupem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Posypać migdałami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy