Kakaowe babeczki z kremem śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie składniki zagniatamy razem aż do uzyskania jednolitej , gładkiej masy .
Zawijamy w folię spożywczą odstawiamy do zamrażalki na 30-40 min.
2.Krem:Budyń gotujemy z mlekiem wg. przepisu na opakowaniu , odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno , dodajemy chłodny budyń , ponownie chwilę miksujemy.
3.Z ochłodzonego ciasta odrywamy po malutkim kawałku , rozpłaszczamy w dłoni , wykładamy foremki do babeczek.
Pieczemy 20-25 min w 180st.
4.Upieczone i ostudzone babeczki wypełniamy kremem śmietankowym , na środku każdej kładziemy 1 drażę.
Odstawiamy do lodówki na 2-3 h.
Komentarze