Kajmakowy słonecznikowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: jajka ubijamy z cukrem. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ubitych jajek. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30min. w temp. 180st. C. Studzimy.
2.Masa: 0,5 kostki margaryny, mleko i cukier rozpuszczamy w małym rondelku. Dodajemy słonecznik, dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 5 min. Wylewamy na blachę wyłożoną folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150st. C. na ok. 25-30min. Studzimy i kruszymy. Pozostałą margarynę mieszamy mikserem z masą kajmakową i dodajemy słonecznik. Wykładamy na ciasto.
3.Kremówkę ubijamy, dodając pod koniec cukier puder. Wykładamy na ciasto i wstawiamy do lodówki.
Komentarze