Kanapka z grillowanym miodowo-cytrynowym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miód, oliwę z oliwek i 1 łyżkę soku z cytryny wymieszaj, aż do uzyskania gładkiego sosu.
2.Pierś z kurczaka przekrój na pół, tak, aby uzyskać dwa cienkie płaty. Następnie oprósz delikatnie solą i pieprzem i polej sosem miodowo-cytrynowym. Sos rozprowadź na mięsie w ten sposób, aby pokrył całą pierś z kurczaka.
3.Bułkę przekrój na pół. Majonez wymieszaj z łyżką soku z cytryny.
4.Na rozgrzanym grillu układaj płaty mięsa i grilluj po ok. 2-3 minuty z każdej strony. W tym samym czasie grilluj bułkę (przekrojoną częścią do dołu). Pod koniec grillowania ułóż na grillu plastry oscypka i grilluj przez ok. 30 sekund (uważaj, żeby się za bardzo nie roztopił).
5.Ciepłą bułkę posmaruj cytrynowym majonezem (obie połowy). Następnie układaj kurczaka, oscypka, rukolę i melona. Przykryj bułkę drugą połową. Gotowe!
Komentarze