Jogurtowiec orzechowo-czekoladowy

0 (0 ocen)

Czekoladowo-orzechowy smak ciasta idealnie komponuje się z kubkiem gorącej herbaty z cytryną

Składniki:

  • - Jogurt naturalny 380 gram
    - Jajko 1 szt.
    - Mleko 1/3 szklanki
    - Olej ½ szklanki
    - Cukier ¾ szklanki
    - Mąka pszenna 2 szklanki
    - Soda oczyszczona 1 łyżeczka
    - Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    - Orzechy włoskie (bez łupinek) 100 gram
    - Czekolada mleczna 80 gram

Jogurtowiec orzechowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszamy ze sobą mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce miksujemy ze sobą cukier, jajko, olej, jogurt naturalny i mleko. Do miski z mokrymi składnikami wsypujemy wymieszane składniki suche i dokładnie miksujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy